Tél

Murau-Kreischberg sípálya

Távolság az Apartmantól 5 km

868 M -2118M, 46 KM                               

A 2012 decemberében átadásra került új pálya után 2013 decemberében elindult Stájerország első 10 személyes kabinos felvonója, amely 2,1 km hosszan közlekedik.

Ez a modern felvonó 1600 méterről 2050 méterre viszi fel utasait. Így a síelők a Bergstation-tól már kényelmesen és gyorsan érhetik el Rosenkranz csúcsát vagy akár a Sixpack-et.

A beruházások összköltsége (beleértve a hóágyúrendszert és a két új ratrakot) elérte a 9 millió eurót.

A kreischbergi síközpont igen kedvelt a magyar síelő és snowboardos vendégek körében, mert decembertől március végéig hóbiztos síterepeken hódolhatnak kedvenc téli sportjaiknak, a minden igényt kielégítő, kiválóan karbantartott, 46 km hosszú sípályákon.

A síközpont 48 korszerű hóágyúval rendelkezik, melyek a sípályák tökéletes állapotát hívatottak biztosítani a síszezon minden napján.

Kreischberg ideális családi síterep, a széles kék pályákon az egész család együtt síelhet, a gyermekeket pedig számtalan téli attrakció várja: a kétlépcsős tanulópálya varázsszőnyeggel a kezdő gyermekeknek, a híres Dinopark és a Frédi-Béni pálya pedig rengeteg erdei ösvényével nyújt felejthetetlen élményt a kis nebulóknak.

Kreischberg a haladó és profi sízők számára egyaránt ideális. Tubingpálya, gyorsasági szakasz, hullámpálya, ugróasztal, időmérő pálya, free-ride pálya, buckapálya, mélyhósízésre alkalmas pálya és a 2,5 km hosszú sífutópálya várja az ide látogató téli sportok szerelmeseit.

Kreischberget a snowboardosok paradicsomának is nevezik, az itt megtalálható természetes félcső, snowboardpark és vadregényes "off-pist" miatt. Nem véletlen, hogy számos nemzetközi snowboard verseny mellett a magyar élmezőny is itt mérheti össze tudását a minden évben megrendezésre kerülő Magyar Snowboard bajnokság keretein belül. Kreischberg elnyerte a 2015-ös Freestyle Világkupa rendezési jogát is.

Természetesen a középhaladó és a haladó sízők is megtalálják számításukat a 2118 méter magas Rosenkranz csúcsról levezető piros és fekete jelzésű pályákon, vagy a friss hóval borított területeken.

A síparadicsomot az új tízszemélyes felvonó mellett egy hatszemélyes kabinos, 4 ülőszékes, 3 csákányos és egy tányéros sílift szolgálja ki.

Lachtal

Távolság az Apartmantól:32 km

Lachtal a gyerekek barátja, a nekik kínált eszközök ideálisak ugyanakkor kezdő felnőtteknek is: varázsszőnyeg, kötéllift, mini-szlalompálya, színes figurák, hullámpálya, kincskeresés, gyerektaxi, és nem utolsósorban 6 éves korig szülői felügyelet mellett minden felvonó használata ingyenes!

A 2010/11-es szezonra elkészült hatszemélyes ülőlift a Schönbergre vezet fel. A lift mellett panorámapályát alakítottak ki ("Schönfahrpiste"). A hegy túloldalára "Dietrichalm Lift" néven egy csákányos liftet helyeztek üzembe, valamint új pályákat alakítottak ki mellette (12-es jelzéssel)! A "Schönberg-Schaukel" hatüléses felvonót szél- és csapadék elleni burával szerelték fel, a régebbi "Lachtal 6-er Bahn" pedig ülésfűtéssel is rendelkezik!

Lachtal 2 modern, hatszemélyes ülőlifttel, 7 darab hosszabb húzólifttel és 2 rövid tanulólifttel (varázsszőnyeg), 26 km, nagyrészt hóágyúzott pályával, 10 km túraútvonallal rendelkezik, mindez összesen 150 hektárnyi napos fekvésű lejtőn. A síterep 1600-2222 méteres magasságával és a 107 millió literes víztározójának köszönhetően kiemelkedő hóágyúrendszerével a Keleti-Alpok egyik leghóbiztosabb síterületének számít

Turracher Höhe

Távolság az Apartmantól 41 km

Turracher Höhe téli paradicsom - a leginkább személyre szabott síparadicsom Karintia és Stájerország között

A Turracher Höhe síparadicsomban eltöltött téli szünidő mindenekelőtt változatosságot jelent.

Az 1.763 méter magasan fekvő turisztikai régió ugyanis sokféle téli örömet kínál: folyamatosan hóval borított sípályákat (akár 2.205 méteres magasságban is), szerteágazó sífutópályákat, egyedülálló téli túraútvonalakat és egy idilli erdei tavat, amely télen természetes korcsolyapályává alakul át.

Mindezeknek köszönhetően a Turracher Höhe nemcsak síelés szerelmeseinek tökéletes téli üdülőhelye, hanem a snowboardozás, a hosszútávfutók, és téli és a hóbakancsos túrák szerelmeseinek, a gyaloglók, és sítúrázók, a korcsolyázók és az éjszakai ródlizás kedvelőinek is tökéletes kikapcsolódást nyújt.

A Turracher Höhe téli sportterület a legjobb feltételeket biztosítja síelők, carverek és hódeszkások számára:

42 kilométer sípálya - változatos és különböző nehézségfokú pályák

14 kötélpálya és felvonó (egy 6-os függőszékes kötélpályából és egy 8-as kabinos felvonóból álló kombi-pálya, három 6-személyes függőszékes kötélpálya, 7 húzófelvonó és 1 kötélfelvonó)

a felvonók működési ideje: 9.00 órától - 16.00 óráig

síiskolák síelők, carverek, hódeszkások és sítávfutók számára

felszerelés kölcsönzése

Snow- & Funpark, Funslope

2016/2017 újdonság:: Kids slope, Husky Workshop

éjszakai sífutás minden szerdán 20:00-tól 21:30-ig az Übungswiesenlift-nél

sífutópályák (15 km, nehézségi fok: könnyűtől nehézig) - pálya térkép (pdf)

Nocky-Flitzer - a látványos alpesi hullámvasút

korcsolyázás a Turrachi tavon

téli gyalogtúra útvonalak (25 km)

vezetett hótalptúrák

expedíciók gyermekeknek

éjjeli ródlizás minden kedden és csütörtökön 20:00 órától 21:30 óráig a Sonnenbahn-on

jégkorong-hajító játék (fakutyázáshoz hasonló német népi sport)

"Mythos Edelstein" múzeum új rendkívüli kiállítással

Grebenzen St. Lambrecht

Távolság az Apartmantól 16 km

Grebenzen síterepe Murautól mindössze 15 km-re található. A történelmi St. Lambrecht városkából induló felvonók jelentős szintkülönbséget hidalnak át. A pályák többsége könnyű illetve közepes besorolású. A haladók részére FIS minősítésű lesiklópálya is rendelkezésre áll, amelyen osztrák országos futamokat is szoktak rendezni. Egy négyüléses lift van a síterepen, a többi felvonó csákányos és tányéros. Több étterem, hütte és pizzéria is várja a vendégeket napozóterasszal.

A sípályák mellett szánkópálya, a városka mellett pedig kezelt sífutópályák találhatók.

A téli szezonon kívül itt működik a stájer tartomány leghosszabb, 1700 méteres nyári bobpályája.

Tubing

A kabinos lift felső állomásánál található tubingot mindenkinek ki kell próbálnia. Három biztosított pályán kb. 200 m hosszon száguldhatunk lefelé a tubing csőben, melynek a végén egy emelkedő lassítja le a száguldást.

Állandó versenypálya:

Az állandó versenypályán mindenki kipróbálhatja magát mint versenyző. A kb. 20 kapus pályán teljesített időt automata rendszer méri. Egy menet: 1,- euró.

Gyorsasági pálya:

Különösen elsöprő iramra számíthat a gyorsasági pályán: egy kb. 100 m hosszú, meredek lejtőn a lesiklók sebességét mérik. Kiváló alkalom arra, hogy a barátokkal gyorsasági versenyt rendezzen! A gyorsasági pálya használata ingyenes!

Szánkópálya

-A szánkózás nem csak a gyermekeknek élmény, hanem a felnőtteknek is. Az 1,2 km hosszú szánkópálya az egész családnak felüdülést nyújt.