Nyár

AKTÍV ÜDÜLÉS TAVASZTÓL ŐSZIG

A Mur folyó által kettészabott zöld völgytől fel a hegyekig-nálunk ez mind maga a természet. A régiót a táj számtalan ellentétje teszi varázslatossá. Gyalogosan, vagy kerékpárral, a vízen vagy a gyönyörű hegyekben. A régió rengeteg lehetőséget kínál az üdülés aktív, és változatos eltöltésére.

Mindenki tudja: a Murau-Kreischberg régióban fúj Ausztria legegészségesebb szele. A helyiek lelkiismeretessége, amivel környezetüket ápolják, az idelátogatók javára is válik. Murau városa és a környező falvak mindegyike tökéletes nyugalmat és komfortot nyújtanak egy pihentető üdüléshez. A régió sok mindent nyújt a gondtalan nyaraláshoz: mountainbike, strandröplabda, tenisz, kerékpározás, golf, rafting, túrázás, lovaglás, úszás és még sok egyéb.

TÚRÁZÁS

A Murau-Kreischberg régió a természet csodás élményével ajándékozza meg az odalátogatót, és a túrázás minden szerelmesének megdobogtatja a szívét. Kitűnően jelzett utakon fedezhetjük fel a Mura mentén elterülő elbűvölő tájat és a muraui hegyvidéket. A régióban az alpesi tájaktól a lágy hegygerinceken és hegyi legelőkön át a családi túraútvonalakig és kellemes hüttékig minden megtalálható, amit csak egy túrázó kívánhat. Itt minden ízlésnek és korosztálynak található megfelelő túraútvonal. Aki a virágos alpesi réteken szeretne túrázni, a kreischbergi kabinos lift segítségével kényelmesen juthat fel a hegyre. (július, augusztus szerdán, pénteken, vasárnap). Túrázással egybekötött üdülés a Muránál: napközben élvezze a stájer természet szépségeit és varázsát, este pedig a kellemes társaságban kóstolgathatja a régió konyhájának muraui specialitásait.

KERÉKPÁROZÁS

Mura -völgyi kerékpárút-a Steinerkas sajttól és a muraui sörtől a borig és a magolajig

A Mura- völgyi kerékpárutat (R2) a hozzáértők Ausztria legszebb folyó menti kerékpárútjának tartják.

Amilyen változatosnak mutatkozik a táj, annyira sokfélék a felfedezésre váró élmények és úti célok. A Murau üdülőrégiót átszelő szakasz Predlitzben kezdődik, ahonnan a Mura bal partján Stadl/Mur településig vezet. Sradlnál a Murstegen ("kapu a Mura völgyébe") keresztül a másik parton folytatódik a bicikliút Murauig. Innen Unzmark és Judenburg irányába tart. A kerékpárút teljes hossza a Murau régióban kb 45 km.

A különféle tájak lenyűgöző váltakozása teszi igazán vonzóvá a biciklizést a Murau régióban bármely típusú biciklit is választja. A Murau mentén, Lankás dombságokon, árnyas erdei ösvényeken vagy idilli völgyeken át vezető bicikliutak csalogatják a régió megismerésére. A kerékpáros túrák útvonalát úgy alakították ki, hogy a résztvevők egy változatos felfedezőúton vehessenek részt. Ez a legjobb lehetőség a vidék, az itt élő emberek, a szokások, a kultúra és a regionális gasztronómia specialitások megismerésére és a gyönyörű panoráma élvezetére.

Kerékpárvonat a Mura-völgyi vasút (Murtalbahn)

Az Unzmarkt és Tamsweg között közlekedő, keskeny nyomtávú kisvonat nagyszerű szolgáltatást kínál a kerékpárosoknak a Mura mentén. Kerékpár szállítási lehetőség minden kocsiban van.

Az apartmanban található részletes prospektus, melyben további tudnivalókat talál.

MURAU A FA ÉS SÖR VÁROSA

A "Holzzeit" címen megrendezett tartományi kiállítás Muraut Ausztriában a fa fővárosává és a fa világának központjává tette. A fa nagyköveteinek kíséretében érdekes sétára indulhatnak a fa és sör városában, s sok érdekes tudnivalót ismerhetnek meg ezekről a témákról. Emellett Murauban nemzetközileg is elismert, kiemelkedő fa építményekkel és építészeti különlegességekkel is találkozhatnak.

Az "első Felső-muravölgyi Sörfőző Szövetkezet" alapításának 100.évfordulója alkalmából 2010 júliusában megrendezett ünnepségen Muraunak "a sör városa" címet adományozták. A Sörfőzde 1910-es alapításától kezdve szorosan együttműködött a sörgyár Murau városával. A "Sör városa" cím különleges kitüntetés a város számára, mivel a sörfőzde nemzetközileg is kiváló hírnek örvend és így az országhatárokon túl is ismertté tette Murau nevét.